De ervaringen van Iris over haar stage bij JijOnline

Iris Schuurman volgde van 28 oktober 2020 tot 27 januari 2021 een mini-stage bij JijOnline. In dit artikel vertelt zij hoe ze dit heeft ervaren, wat ze er van geleerd heeft en wat de mini-stage haar persoonlijk heeft gebracht.

Wie ben je en waarom heb je gekozen het voor een mini-stage bij JijOnline?

Ik zal me kort even voorstellen: mijn naam is Iris Schuurman en ik ben 19 jaar oud. Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding Commerciële Economie op de HAN in Nijmegen. Tijdens dit jaar heb ik de keuze gemaakt voor een mini-stage omdat ik graag uit de praktijk wilde leren en een beter beeld wilde krijgen van het reilen en zeilen in de bedrijfswereld. Ik had namelijk hiervoor nog nooit eerder op een kantoor gewerkt en wist niet goed wat ik bij mijn toekomst moest voorstellen. 

Voor deze mini-stage moest je zelf op zoek naar een stageadres. Dus ik zocht op Google naar mkb (online) marketing bureaus omdat ik het gevoel had dat ik daar het best betrokken kon worden bij het team. JijOnline kwam al snel bovenaan in de zoeklijst op Google. Ik bezocht hun website en was gelijk aangetrokken door de lay-out. Daarbij kwam JijOnline over als een jong bedrijf met veel groeicapaciteit. Hierdoor had ik het gevoel dat ik bij JijOnline veel zou kunnen leren en me ook thuis zou voelen. Dus ik stuurde Christiaan een mailtje en hij reageerde daar enthousiasts op terug met de vraag of ik een keer langs wilde komen op kantoor. Zo gezegd zo gedaan. Tijdens het gesprek met Christiaan en Tim voelde ik me gelijk thuis. Ook had ik het gevoel alsof het zo had moeten zijn, aangezien het boek ‘Word eens volwassen’ van Christiaan binnenkort op de markt zou komen en ik hen hierbij kon helpen. Ik vond dit een hele leuke, interessante en leerzame klus. Daarbij had ik het gevoel dat Christiaan en Tim mij goed konden begeleiden aangezien zij tijdens het gesprek ook erg geïnteresseerd waren in mijn leerproces. Zodoende heb ik er voor gekozen om mijn mini-stage bij JijOnline te doen.

rotsoord-jijonline
Het hoofdkwartier van JijOnline te Utrecht

Kun je eens terug gaan naar het moment voor de start van je mini-stage en schetsen wat je er toen van verwachtte?

Voor de start van mijn mini-stage was ik erg benieuwd naar wat ik allemaal ging doen. Daarbij was ik ook erg nieuwsgierig naar hoe een (boek) campagne in elkaar steekt en wat hier allemaal bij komt kijken. Verder was ik voorafgaand aan de stage bang dat Christiaan en Tim misschien te hoge verwachtingen van mijn skills zouden hebben. Echter waren die spanningen gelijk weg toen Tim mij op de eerste dag stap voor stap meenam in mijn taken. Ook werd ik warm ontvangen toen ik mezelf in een online meeting voorstelde aan het hele team. Tot slot, verwachte ik dat ik bij JijOnline meer inzicht kon krijgen in (online) marketing en mijn persoonlijke skills zoals creativiteit, initiatief nemen en commercieel denken kon verbeteren. 

In hoeverre zijn deze verwachtingen uitgekomen?

Mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen, maar er is nog meer gebeurd. Ik heb veel geleerd over hoe je een nieuw product op de markt kan zetten. Daarbij heb ik door de gesprekken met Chris en Tim veel inzicht in marketing en sales gekregen. Het boek zelf heeft mij ook erg veel kennis bijgebracht. Het is vooral fijn om van mensen uit de hedendaagse praktijk te leren zodat je daadwerkelijk weet hoe je nu, in deze online wereld, een nieuw idee, product of dienst op de markt kan brengen. Het belang van online is me tijdens deze mini-stage ook veel duidelijker geworden. In de toekomst als ik ooit mijn eigen idee op de markt breng zal online mijn prioriteit zijn. Dit was zeker niet zo geweest als ik deze mini-stage niet had gedaan. Ook denk ik over online als een doorlopend en steeds vernieuwde proces waar in je moet blijven investeren om succes te kunnen behalen. Deze kennis had ik nooit op school geleerd, daarom ben ik erg dankbaar dat ik dit en nog veel meer bij JijOnline heb kunnen leren.  

Kun je punten noemen die voor jou waardevol zijn geweest?

De punten die voor mij waardevol zijn geweest binnen de mini-stage: 

  • Zelfverzekerder geworden, hierdoor durf ik meer initiatief te nemen in gesprekken om ook mijn ideeën te delen.
  • Inzichtelijker geworden in het proces van online marketing en in het op de markt brengen van een nieuw idee, product of dienst. 
  • Commerciëler denken, tijdens de stage heb ik gezien hoe Chris en Tim commercieel denken. Dit zorgde ervoor dat ik in het dagelijkse leven ook commerciëler ging denken. 
  • Creativiteit, deze skill heb ik ook door Chris en Tim verbeterd. Zij deelde in gesprekken vele creatieve ideeën om meer boeken te verkopen waardoor ik ook creatiever ging denken.  
  • Meer praktische- en technische kennis opgedaan uit het boek, bijvoorbeeld het hebben van een ‘Groei mindset’ en het toepassen van ‘Het online marketing canvas’. 
Meeting room

Kun je verbeterpunten noemen binnen de mini-stage?

Uhmm moeilijke vraag. Als ik dan toch één verbeterpunt moet noemen dan zou het voor de volgende tweedejaars student misschien leuk zijn als de taken wat meer divers zijn. Ik snap ook dat dit moeilijk is aangezien een tweedejaars student nog niet veel skills heeft en het lastig te bepalen is wat een tweedejaars student allemaal kan. 

Wat heeft de mini-stage jou persoonlijk gebracht?

Leren door te doen en hierbij uitdagingen aan te gaan. Doordat ik de uitdaging van het vinden en het doen van een mini-stage in de corona periode ben aangegaan heb ik nu veel meer geleerd dan dat ik ooit zou leren op school. Ik ben zelfverzekerder geworden als student en heb ervaren hoe belangrijk het is om te doen, in plaats van af te wachten of niks te delen. Doordat ik meer initiatief durf te nemen en “fouten” durf te maken heb ik deze mini-stage veel meer geleerd.    

Zou je een mini-stage bij JijOnline aan anderen aanraden?

Ja zeker! JijOnline is een jong bedrijf wat erg fijn is voor studenten zoals ik. Hierdoor voel je je erg thuis en is er geen grote barrière om initiatief te nemen of om “fouten” te maken. Ik merkte dat ze bij JijOnline mij erg graag wilde helpen in mijn leerproces, de begeleiding hielp hier ook zeker bij en was erg fijn. Daarbij werd ik erg bij het team betrokken waardoor ik me als een nieuwe werknemer voelde. Hierdoor voelde ik me niet een irritante stagiair die toch niks kon. Nee ze wilde mij echt wat leren en luisterde ook echt naar wat ik te zeggen had. Ik werd als tweedejaars student echt serieus genomen bij JijOnline. 

Hoe heb je de begeleiding en coaching ervaren?

Zoals ik hierboven al aanhaalde was de begeleiding erg prettig. Ik werd op een positieve en behulpzame manier gecoacht door Chris en Tim. Dit maakte ook dat ik me op mijn gemak voelde en zelfverzekerder werd om initiatief te nemen. Daarbij heeft de begeleiding mij ook erg geholpen in mijn leerproces. Ik heb namelijk veel afgekeken van Chris en Tim, bijvoorbeeld hoe zij commercieel en creatief denken. Dus hun ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik in een korte tijd veel heb geleerd en mijn skills heb kunnen verbeteren. 

Heb je verder nog tips of opmerkingen?

Tips? Ja zeker. Ga uitdagingen aan! Voordat ik deze stage was begonnen vond ik het spannend om uitdagingen aan te gaan en wilde ik deze het liefst uit de weg gaan. Echter weet ik nu dat ik van het aangaan van deze uitdaging zo veel heb geleerd. Doordat ik deze stage ben begonnen heb ik mijn skills: commercieel denken, creativiteit en initiatief nemen verbeterd en ben ik als persoon gegroeid. Op school had ik me lang niet zo erg kunnen ontwikkelen zoals ik dat nu bij JijOnline heb gedaan. Dus misschien durf jij na het lezen van deze review ook de uitdaging aan te gaan om net zoals ik ook meer te leren bij JijOnline dan op school.

Geplaatst in Uncategorized.

Tim Vermeer

Tim is Growth Consultant bij JijOnline. Hij houdt zich bezig met het inzetten van slimme tools, content creatie en het managen van online campagnes.

Andere berichten